در حال بارگذاری فایل ...
اپ رستوران‌های زنجیره‌ای شیلادسترسی آسان‌تر
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا

برگر کینگ؛ یکی از محبوب‌ترین رستوران‌های زنجیره‌ای فروش برگر!

شرکت برگرکینگ محبوب‌ترین رستوران‌ زنجیره‌ای فروش برگر در ایالات متحده بعد از مک دونالد است. قصۀ این رستوران‌ که امروزه به همۀ جهان گسترش یافته و در اقصی نقاط دنیا شعبه دارد، از یک رستوران کوچک خانوادگی در فلوریدا شروع می‌شود. در این یادداشت که در وبسایت رستوران زنجیره‌ای شیلا قابل رؤیت است، به تاریخچۀ کوتاهی از این غول بازار غذا می‌پردازیم.

 

شروعی فروتنانه

در سال 1953 و در جکسون ویل فلوریدا مردی به نام کیت کرمر به همراه عموی همسرش، متیو برنز، پس از مشاهده کردن موفقیت رستوران‌های مک دونالد تصمیم می‌گیرند که کسب‌وکاری خانوادگی برای خود دست‌وپا کنند. آن‌ها در آغاز کار خود یک اجاق گاز به نام تجاری اینستا-برویلر خریداری کردند و به همین علت نام رستوران خود را اینستا-برگرکینگ نهادند. این رستوران کم‌کم پا گرفته و موفقیتش سبب شد که کرمر و برنز راه خود را ادامه داده و اقدام به باز کردن شعبات جدیدی در سایر نقاط کشور کنند.

 

دانشجویان کورنل در نقش نجات‌دهنده

در سال 1957 دو دانشجوی دانشگاه کورنل به نام جیمز مکلمور و دیوید ادگرتون متوجه موفقیت چشمگیر این رستوران‌ها شده و یکی از شعبه‌های آن را که واقع در میامی (فلوریدا) بود خریداری کردند. علت انتخاب این شعبه این بود که میامی در مسیر تبدیل شدن به یک شهر پر رفت‌وآمد و توریستی بود و این موقعیت فوق‌العاده‌ای برای گسترش دادن رستوران بود.

محبوبیت رستوران‌های کرمر و برنز دیری نپایید و پس از چندی آن دو با مشکلاتی مالی روبه‌رو شدند. ادگرتون و مکلمور که قصد بزرگ‌تر کردن این زنجیره فست‌فود را داشتند فرصت را غنیمت شمرده و همۀ‌ رستوران‌های اینستا-برگرکینگ را از آن‌ها خریدند. هدف آن‌ها این بود که با ایجاد پاره‌ای از تغییرات در ساختار و مدیریت شرکت وارد نبردی جدی با رقیب اصلی خود یعنی مک دونالد شوند. در سال 1967 برگرکینگ به قیمت 18 میلیون دلار توسط شرکت پیلزبوری خریداری شد و این قدمی مناسب برای هموار شدن مسیر موفقیت برگرکینگ بود.

 

جادوی دونالد اسمیت

یکی از اقداماتی که برگرکینگ در دهۀ‌ اول پس از خریداری شدن انجام داد، استخدام مدیر اجرایی مک دونالد که دونالد اسمیت نام داشت، بود. اسمیت که مدیری خبره بود تغییراتی اساسی در ساختار قانونی و اجرایی شرکت انجام داد که سبب بالا رفتن ارزش آن شد. از این اقدامات می‌توان به معرفی اولین ساندویچ‌های ماهی، محبوب کردن رستوران برگرکینگ نزد کودکان به وسیله تبلیغات درست انیمیشنی و تغییرات قوانین کار مدیران شعبات اشاره کرد. او از بسیاری از آموخته‌های خود در مک دونالد استفاده کرد و به حدی سبب پیشرفت شرکت شد که در سال 1980 (تنها دو سال بعد از استخدام شدن اسمیت) فروش شرکت 18 درصد افزایش یافته بود. اما این دوران اوج دیری نپایید و با جدا شدن اسمیت از شرکت در همان سال، رشد شرکت نزولی شد.

 

نورمن برینکر و جنگ برگری

پس از خروج دونالد اسمیت، نورمن برینکر سکان برگرکینگ را به دست گرفت. او مردی ریسک‌پذیر بود و به همین علت در زمان مدیریت او اولین کمپین‌های برگرکینگ که به طور مستقیم مک دونالد را هدف قرار می‌دادند، توسط رسانه‌ها منتشر شدند. در این کمپین‌ها که در پی لکه‌دار کردن مقبولیت جهانی مک دونالد بود ادعا می‌شد که برگرهای برگرکینگ بزرگ‌تر و با کیفیت‌تر از مک دونالد هستند. این سری کمپین‌ها یکی از اولین جنگ‌های غذایی‌ای بود که رسانه‌ای شد و توسط مردم «جنگ‌های برگری» نامیده شد. با تلاش برینکر برگرکینگ بار دیگر به روزهای اوج خود برگشت اما هنگامی که او شرکت را ترک کرد تا رستوران‌های زنجیره‌ای خود (به نام چیلیز) را افتتاح کند، برگرکینگ بار دیگر با افول روبه‌رو شد.

 

تغییرات درون سازمانی

در سال 1988 برگرکینگ توسط شرکت بریتانیایی گرند متروپولیتن خریداری شد. آن‌ها که دورنمایی جهانی داشتند بار دیگر شروع به ایجاد تحولاتی در شرکت کردند. به طور مثال آن‌ها نوشیدنی اصلی برگرکینگ را از پپسی به کوکاکولا (که طرفداران بیشتری داشت) تغییر دادند و با دیزنی قرارداد بستند تا تبلیغات برگرکینگ را در آثار خود نشان دهد. آن‌ها همچنین شرکت را بزرگتر کرده و بال‌های خود را در قاره‌های گوناگون، از آمریکا تا آسیا، گستراندند.

سال 1997، سال خوبی برای برگرکینگ نبود زیرا در آن زمان گرند متروپولیتن با شرکت دیگری ادغام شد و شرکت دیاگو پدید آمد. این ادغام تا حد زیادی به نفع برگرکینگ نبود زیرا گردانندگان دیاگو به برگرکینگ بی‌توجهی نشان داده و بیشتر درگیر تولیدات نوشیدنی خود بودند.

 

گولدمن ساکس و پا گرفتن دوبارۀ شرکت

افول شرکت تا زمانی که گولدمن ساکس برگرکینگ را به قیمت 1.5 میلیارد دلار خریداری کرد (یعنی سال 2002) ادامه داشت. اما پس از این مالکیت جدید برگرکینگ دوباره پا گرفت و برای اولین بار عرضه عمومی اولیه سهام خود را انجام داد که برای شرکت 400 میلیون دلار سودآوری کرد. در آن زمان (2006) این بالاترین میزانی بود که یک شرکت زنجیره‌ای آمریکایی در عرضۀ عمومی اولیه سهام خود کسب کرده بود. در پی این موفقیت‌ها برگرکینگ پس از سال‌ها دوباره به اوج خود برگشت. یکی از نقشه‌های شرکت گولدمن ساکس برای همگام شدن با نیاز زمانه، مدرن کردن دکور رستوران‌های برگرکینگ بود و این عمل نیز تأثیر مثبتی بر روی رقم فروش شرکت گذاشت.

 

برگرکینگ شرکتی است که در طول تاریخ خود با فراز و نشیب‌های گوناگون و چالش‌های دشواری روبه‌رو شده است اما آنچه مهم و قابل تقدیر است این است که این رستوران زنجیره‌ای همچنان 68 سال پس از ظهور اولیه، روی پاهای خود ایستاده و در بازار اغذیه جهانی پیشتاز است!

 

منابع:

History of Burger King | History of Branding

Burger King History: Founding, Timeline, and Milestones (zippia.com)

A Short History and Origin of Burger King (thebalancesmb.com)

ارتباط با ما
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا
تماس با ما:۰۲۱۵۲۶۰۲

نمادهای الکترونیک
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین