در حال بارگذاری فایل ...
اپ رستوران‌های زنجیره‌ای شیلادسترسی آسان‌تر
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا

تاریخچه چیپوتله

بر روی کاغذ فعالیت‌های چیپوتله عجیب و پرضرر به نظر می‌آیند. به طور مثال آنها شعبه‌هایشان را لزوماً در مکان‌های شلوغ و پر رفت و آمد احداث نمی‌کنند، علاقه‌ای به فرنچایز کردن ندارند، پول زیادی خرج خریدن مواد اولیه غذاهای خود می‌کنند، تقریباً هیچ گزینه جدیدی به منو خود اضافه نمی‌کنند، سرویس خرید ماشینی را فعال نکرده‌اند، تمرکز خاصی بر روی تبلیغات ندارند و حتی هر روزه کارکنانشان با دست خالی چندین کیلوگرم گوجه را خرد می‌کنند! در واقع این رستوران زنجیره‌ای خلاف همه آن چیزی که ما از رستوران‌های زنجیره‌ای میشناسیم بنا نهاده شده است اما حقیقت امر این است که چیپوتله با فراهم کردن غذایی که به مراتب سالم‌تر از سایر غذاخوری‌های فست فود ولی تنها کمی از آنها گران‌تر است موفق شده تا طرفداران پروپاقرصی برای خود دست و پا کند. موفقیت بالای این رستوران سبب شده که تبدیل به یکی از مکان‌های محبوب برای سرمایه‌گذاری نیز شود. در این یادداشت کوتاه وبسایت رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا قصد داریم شما را با تاریخچه کوتاهی از این کسب و کار خاص آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

شروعی بی‌سرمایه

استیو الس که در اوایل دهه نود در دوره‌های موسسه آشپزی آمریکا واقع در هاید پارک نیویورک شرکت کرده بود، بعد از اتمام درسش به عنوان سرآشپز در رستوران Stars جرمایا تاور واقع در سانفرانسیسکو مشغول به کار شد. او سپس در سال ۱۹۹۳ آموزه‌هایش را با خود به کلورادو برد و اقدام به باز کردن اولین شعبه چیپوتله در این شهر و در نزدیکی دانشگاه دنور کرد. او برای این کار تنها ۸۵ هزار دلار از پدرش قرض کرد. آن دو با هم حساب کرده بودند که برای اینکه بیزینسشان سودآور باشد باید روزانه حدود صد لقمه بوریتو (نوعی غذای مکزیکی که با تورتیا درست می‌شود) بفروشند اما ناگهان معجزه‌ای رخ داد و آنها در ماه اول مشاهده کردند که رستورانشان در حال فروش بیش از هزار بوریتو در روز است. استیو الس که در ابتدا میخواست با پولی که از این شعبه چیپوتله بدست میاورد یک رستوران لوکس به راه بیندازد، از ایده اولیه خود منصرف شد و تصمیم گرفت تا بر روی چیپوتله تمرکز کرده و آن را گسترش دهد.

سرمایه گذاری مک دونالد

یک سال و نیم بعد از باز کردن شعبه اولیه، موفقیت این رستوران به حدی رسید که الس تصمیم گرفت تا شعبه دوم خود را نیز در دنور به راه بیندازد. زمانی که شعبه دوم رستورانش نیز طرفداران زیادی را به خود جذب کرد، در کمتر از دو سال شعبه سوم خود در دنور را احداث کرد. محبوبیت چیپوتله به عنوان یک رستوران محلی کم‌کم توجه شرکت‌های بزرگی مانند مک دونالد را به خود جلب کرد. بنابراین آنها در سال ۱۹۹۸ یک سرمایه‌گذاری اولیه کوچک بر روی این کسب و کار نوپا انجام دادند و رفته رفته پول بیشتری را خرج چیپوتله کردند. این همکاری به شکلی پیش رفت که در سال ۲۰۰۱ مک دونالد تبدیل به سرمایه‌گذار اصلی این رستوران زنجیره‌ای شده بود. آنها روی هم رفته نزدیک به یک و نیم میلیارد دلار بر روی چیپوتله سرمایه‌گذاری کردند و چیپوتله در زمان همکاری با مک دونالد رشد فوق‌العاده‌ای کرد. در حقیقت آنها که در سال ۱۹۹۸ تنها ۱۶ شعبه داشتند، در سال ۲۰۰۵ موفق به باز کردن شعبه پانصدم خود شدند. با این حال در سال ۲۰۰۶ مک دونالد تصمیم گرفت تا همه کسب و کارهایی که ربطی به بیزینس اصلی شرکت نداشتند را واگذار کند تا بتواند بر روی برند خود تمرکز کند. چیپوتله نیز از همان دسته رستوران‌هایی بود که توسط مک دونالد کنار گذاشته شد. در واکنش به این اقدام مک دونالد، سران چیپوتله همان چند شعبه محدودی را که فروخته بودند را نیز دوباره خریداری کرده و تبدیل به یک شرکت تحت مالکیت دولت شدند.

سهام و تغییرات در مدیریت شرکت

چیپوتله در سال ۲۰۰۶ اقدام به عرضه عمومی اولیه اوراق بهادار خود کرد و با موفقیت روبرو شد. سهام آنها در سال ۲۰۰۷ به رقم بالای ۱۵۰ دلار رسید اما ظهور رکود بزرگ بازار آمریکا دامن این شرکت را نیز گرفت و آنها با افتی عظیم در بازار بورس روبرو شدند. با گذر زمان آنها دوباره موفق به محکم کردن جای خود در بازار شده و در سال ۲۰۱۵ سهام آنها به بیشترین میزان خود یعنی ۷۵۸ دلار رسید. اما در همان اکتبر هنگامی که خبر پخش شدن ویروس اِکولی در شعبات چیپوتله پخش شد، آنها افتی دیگر در فروش و سهام خود تجربه کردند.

در نوامبر ۲۰۱۷ استیو اِلس از سمت خود به عنوان مدیرعامل استعفا داد و برایان نیکل (مدیر عامل اسبق رستوران تاکو بل) جای او را گرفت تا شرکت را به روزهای اوج محبوبیت خود برگرداند.

ارتباط با ما
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا
تماس با ما:۰۲۱۵۲۶۰۲

نمادهای الکترونیک
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین