بهترین راه برای تاسیس و اداره یک کسب و کار غذایی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید مراحل اجرای ایده خود را به قدمهای ریزتر تقسیم کنید و در هر قدم اقدامات لازم را انجام دهید. اما این قدمها کدام اند؟
اولین و مهمترین نکته برای تاسیس یک رستوران برنامهریزی و تحقیق درست و همه جانبه است. شاید این موضوع بدیهی به نظر بیاید اما حقیقت این است که درصد بالایی از شکستها در این زمینه ناشی از رعایت نکردن این نکته است.
شاید ایده تاسیس یک رستوران را از رویاهایتان درباره ارائه رسپیهای خاص یا ایجاد اتمسفری به خصوص گرفته باشید اما سعی کنید بدون هیجانزدگی این بازار را بشناسید، مخاطب خود را انتخاب کنید، قوانین و الزامات مربوط به دریافت مجوزها را مرور کنید و در نهایت یک برنامهریزی قدم به قدم مکتوب برای کسب و کارتان در نظر بگیرید. شاید این مراحل به نظرتان حوصله سر بر برسد اما بدانید که بدون اغراق مهمترین قدم شما در راهاندازی کسب و کارتان خواهد بود.
هر کدام از ما گاهی فکر میکنیم بهترین ایده دنیا را دادهایم اما حقیقت تلخ این است که خیلی از اوقات ایده ما به دلیل مورد پسند عموم نبودن و به عبارتی عدم محبوبیت پیش از این جایی در بازار پیدا نکرده. صنعت غذا هم از این قاعده مستثنی نیست؛ سعی کنید پیش از آنکه خود را با جذب سرمایه یا اختصاص سرمایهاتان متعهد به اجرای ایده کنید محبوبیت و مقبولیت آن را بسنجید. مثلاً اگر رسپیهای خاصی را مد نظر دارید سعی کنید پیش از تاسیس یک رستوران با خرجی کمتر به ارائه غذاهای مورد نظرتان در ونهای فروش غذا یا همکاری با کیترینگها بپردازید تا با ذوقزدگی کار دست خود و سرمایهاتان ندهید! نیمه پر لیوان سنجیدن محبوبیت ایدهاتان هم میتواند شناخت بهتر بازار و ارائه بیشتر محصولاتی باشد که میدانید مخاطب خود را پیدا میکنند.
به خدمت گرفتن افراد با تجربه و شایسته در ابتدای امر قدم بسیار مهمی در تضمین موفقیت آتی کسب و کار غذایی شما محسوب میشود. افراد شایسته از آشپز، سالنکار، نظافتچی متعهد تا مسئول پیکهای بخش دلیوری و حتی پیش از آنها، فردی برای مشورت در زمینه انتخاب موقعیت مکانی، میتواند با حذف چند آزمون و خطا شما را چند قدم در فرایند کسب ثبات در درامد جلو بیندازد. گاهی هزینه بیشتر به خدمت گرفتن افراد با تجربه صاحبان کسب و کارهای نوپا را وسوسه میکند تا از آن چشم بپوشند، درحالی که این قدم مهم میتواند شما را از هزینههای آتی بیشتری برای جبران ضرر و زیان، یا حتی بدتر- شکست خوردنتان- نجات دهد.
همانطور که بالاتر به آن اشاره کردیم یکی از اصلیترین کلیدهای موفقیت در صنعت غذایی شناخت درست جامعه هدف و درواقع مخاطب است؛ اگر میخواهید چیز جدیدی ارائه کنید باید بتوانید ارزشهایتان را با مخاطب در میان بگذارید و آنها را راضی کنید که این چیز جدید میتواند برایشان جذاب باشد، در واقع باید آنها را قانع کنید که کیفیت و طعم فلان غذای شما همانی است که آنها باید از بازار انتظار داشته باشند و این استاندارد را برایشان تعریف کنید و مخاطبتان را با این کار با خود همراه و همتیم کنید، اما فراموش نکنید که پیش از تعریف نیاز و استانداردی جدید برای مخاطب باید به او نشان دهید از استاندارد کافی برخوردارید، به سلیقهاش احترام میگذارید و آنچه را میپسندد برایش فراهم میکنید.
فراموش نکنید که اقدام درست در این زمینه، در جهان امروز، مستلزم فعالیت در شبکههای اجتماعی است.
نکته آخر اینکه برای حفظ مخاطبانتان و به تبع آن مراقبت از کسب و کار خود باید دائم در حال ارزیابی و ایجاد تغییرات، در صورت نیاز، باشید.
محور ارزیابی شما به عنوان مدیر کسب و کار غذایی باید حول کیفیت غذا و کیفیت ارائه خدمات باشد. از اشکالات هر چند جزئی در این دو زمینه چشمپوشی نکنید و هیچوقت به استاندارد خود و سطحی که برای مخاطب خود تعریف کردهاید پشت نکنید. تجربه مشتری شما مربوط به کیفیت غذا و سرویس شماست، بنابراین سعی کنید این تجربه را تا جایی که میتوانید سطح بالا نگه دارید.
امیدواریم اگر علاقهمند به حوزه صنعت غذایی هستید این نکات گردآوری شده در وبسایت رستورانهای زنجیرهای شیلا برایتان جالب توجه بوده باشد.