در حال بارگذاری فایل ...
اپ رستوران‌های زنجیره‌ای شیلادسترسی آسان‌تر
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا

اوّلین رستوران‌های زنجیره‌ای دنیا

رستوران‌های زنجیره‌ای غیر قبل اجتناب هستند. پا در هر کشور و قاره‌ای که بگذارید ممکن است با آنها روبه‌رو شوید و ایده صرف یک وعده لذیذ در شعبات متنوع آنها از فکرتان بگذرد. امّا آیا تابحال با خود فکر کرده‌اید که این رستوران‌های عظیم و خط تولید غول آسا را مدیون به چه کسانی هستیم؟ امروز در این مطلب که در وبسایت رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا (بزرگترین رستوران زنجیره‌ای کشور) آورده شده شما را با چند مورد از اوّلین رستوران‌های زنجیره‌ای آشنا می‌کنیم. برای این کار باید سری به مهد فست فود دنیا یعنی ایالات متحده بزنیم. با ما همراه باشید.

آشنایی با اوّلین رستوران‌های زنجیره‌ای دنیا و بنیان‌گذاران نخبه آنها

A&W

سال تاسیس: ۱۹۱۹

ریشه‌های رستوران A&W به ژوئن سال ۱۹۱۹ برمی‌گردد. روی آلن در یک روز گرم تابستانی تصمیم گرفت تا ماءالشعیری الکلی‌ که دستور تهیه‌اش را از یک داروساز گرفته بود به عموم بفروشد. به طور تصادفی روزی که آلن دکه نوشیدنی خود را افتتاح کرد همزمان با یک جشن تقدیر از سربازان از جنگ برگشته آمریکایی بود. حضور جمعیت و فضای شاد این روز سبب شد تا آلن تعداد زیادی نوشیدنی بفروشد. دو سال بعد آلن با همکار سابق خود فرانک رایت شریک شد و شروع به افتتاح دکه‌های A&W  در سراسر کشور کردند. این تصمیم آنها را تبدیل به اوّلین رستوران زنجیره‌ای جهان کرد. آنها کم کم منوی خود را گسترش داده و گزینه‌های فست فودی معمول مانند هات داگ و برگر را به لیست غذاهای خود اضافه کردند.

وایت کسل

سال تاسیس: ۱۹۲۱

به دلیل اینکه A&W در ابتدا تنها ماءالشعیر الکلی می‌فروخت، بسیاری معتقدند در واقع وایت کسل که از ابتدا یک رستوران فست فود بود اوّلین رستوران زنجیره‌ای دنیاست. وایت کسل (به معنی قلعه سفید) که در سال ۱۹۲۱ توسط بیلی اینگرام و والتر اندرسون در کانزاس پدید آمد از ابتدای ظهور خود به فروش برگر مشهور شد. اگرچه اندرسون در گذشته سابقه افتتاح دکه‌های برگر دیگری را نیز داشت، زمانی که او و اینگرام وایت کسل را بنیان نهادند بسیاری از آمریکایی‌ها علاقه‌ای به خوردن برگر نداشتند زیرا آن را غذایی ناسالم و کثیف محسوب می‌کردند. اینگرام و اندرسون برای تغییر نگاه مردم به برگر تصمیم گرفتند تا اوّلین رستوران خود را به تمیزترین شکل ممکن بگردانند و پیشخدمت‌هایی را استخدام کنند که ظاهری آراسته داشتند. آنها همچنین در شعبه اوّلیه خود برگر را جلوی چشم مشتری طبخ می‌کردند تا شکی نسبت به بهداشت کارشان برای مشتری‌ها باقی نماند. همین تلاش‌ها سبب شد تا وایت کسل کم کم به عنوان یک رستوران پرطرفدار پا بگیرد و شعبه‌های دیگر آن نیز افتتاح شود.

دیری کویین

سال تاسیس: ۱۹۴۰

دستور تهیه بستنی‌های دیری کویین توسط جان فرمونت مک‌کولو و پسرش الکس پدید آمد امّا آنها در ابتدا دکه و یا رستورانی برای فروش محصول خود نداشتند. به همین دلیل مک‌کولو در بستنی‌فروشی رفیق خود، شرب نوبل، اقدام به جذب مشتری کرد. دو سال بعد هنگامی که نوبل و مک‌کولو موفقیت چشمگیر بستنی‌ها را دیدند تصمیم به باز کردن دکه‌ دیگری به نام دیری کویین (یا همان ملکه لبنیات) گرفتند. اگرچه دکه‌های دیری کویین در ابتدا تنها برای فروش بستنی پدید آمدند و حتی امروزه نیز بیشتر به خاطر محصولات یخی و لبنی خود مشهور هستند امّا امروزه آیتم‌های فست فودی مانند چیکن استریپس، سیب زمینی و برگر نیز در منوی آنها موجود است.

دانکین دونات

سال تاسیس: ۱۹۴۸

اوّلین حضور دانکین دونات در بازار غذا به سال ۱۹۴۸ برمیگردد. در این تاریخ ویلیام روزنبرگ تصمیم گرفت یک مغازه قهوه و دونات فروشی به نام Open Kettle در ماساچوست باز کند. دو سال بعد پس از صحبت‌هایی که با مدیران خبره صنعت رستوران‌داری داشت تصمیم گرفت تا نام مغازه خود را به دانکین دونات تغییر دهد. هدف روزنبرگ ارائه خوش‌طعم‌ترین دونات و قهوه در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در محیطی مدرن بود. او به این هدف پایبند ماند و همین امر سبب شد تا کارش به سرعت رونق بگیرد. موفقیت مغازه تا حدی پیش رفت که روزنبرگ در سال ۱۹۵۵ شروع به باز کردن شعبه‌های دیگری کرد و طی ده سال پایش به ۱۰۰ لوکیشن دیگر نیز باز شد. با گذر زمان مدیران دانکین دونات غذاهایی مانند ساندویچ صبحانه را به منوی خود اضافه کردند و سعی در تغییر برند خود به دانکین کرده‌اند.

In-N-Out

سال تاسیس: ۱۹۴۸

رستوران In-N-Out در سال ۱۹۴۸ توسط زوج هری و استر اسنایدر شروع به کار کرد. آنها اوّلین رستوران خود را در پارک بالدوین واقع در کالیفرنیا افتتاح کردند. این رستوران یک ویژگی خاص داشت که آن چیزی جز خود رستوران نبود! بگذارید بهتر بگوییم، این رستوران در واقع یک دکه فروش غذای ماشینی بود، آن هم در در آن زمانی که هیچ رستوران دیگری در دنیا این سرویس را ارائه نمی‌کرد؛ همین ویژگی سبب شد تا In-N-Out  به سرعت شناخته شود و مشتری‌های پروپاقرص خود را پیدا کند. از زمان تاسیس اوّلین شعبه این رستوران، گرداندن In-N-Out یک بیزینس خانوادگی بود. تنها زمانی که این رستوران مدیری خارج از خانواده اسنایدر داشت بعد از مرگ استر اسنایدر در سال ۲۰۰۶ بود. امّا امروزه این رستوران زنجیره‌ای دوباره به خانواده خود برگشته و توسط لینسی اسنایدر (نوه هری و استر) اداره می‌شود. پیروی خانوادگی بودن این کسب و کار، شعار اصلی آنها ترویج ارزش‌های سنت‌های خانوادگی است. از ویژگی‌های دیگر In-N-Out  می‌توان به این نکته اشاره کرد که آنها حاضر به باز کردن رستورانی در بخش شرقی آمریکا نیستند و تنها در ایالت‌های غربی کشور (یعنی کالیفرنیا، آریزونا، نوادا، یوتا، تگزاس و اورگون) متمرکز شده‌اند.

 

شاید در پایان این مطلب خالی از لطف نباشد که اشاره کنیم مجموعه رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا با ۳۰ شعبه و ۲۲ سال تجربه در صنعت غذایی ایران از معتبرترین برندهای غذایی کشورمان محسوب می‌شود.

امیدواریم این یادداشت مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با مراجعه به بخش بلاگ وبسایت رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا می‌توانید نگاهی به سایر مطالب این دست نیز بیندازید.

ارتباط با ما
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا
تماس با ما:۰۲۱۵۲۶۰۲

نمادهای الکترونیک
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین