در حال بارگذاری فایل ...
اپ رستوران‌های زنجیره‌ای شیلادسترسی آسان‌تر
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا

روش‌های مختلف پخت قارچ و نکات مهم آن

قارچ یکی از اصلی‌ترین بخش‌های آشپزی مردم گوشه و کنار دنیاست. این ماده مغذی که ساختار تولید مثلی پیچیده‌ای دارد و در انواع گوناگون در طبیعت یافت می‌شود هم به واسطه طعم لذیذ خود و هم به واسطه تامین مواد موردنیاز بدن، در همه کشورها محبوبیت بالایی دارد. از همین رو امروز تلاش می‌کنیم تا شما را با زیر و بم پخت و پز این ماده حیاتی آشنا کنیم. در این یادداشت که در وبسایت رستوران زنجیره‌ای شیلا آورده شده در ابتدا کمی با محتویات قارچ آشنا شده و سپس روش‌های پخت متفاوت آن را به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

مواد مغذی موجود در قارچ

یکی از دلایل پرمصرف بودن قارچ در آشپزی این است که دارای مواد معدنی و املاح مهمی است. در واقع می‌توان گفت که قارچ به تنهایی می‌تواند منبعی برای رفع برخی نیازهای بدن افراد باشد. از این مواد مهم می‌شود به ویتامین آ، ویتامین د، ویتامین سی، ویتامین کا، تیامین، نیاسین، کولین، فولات، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و سدیم اشاره کرد.

حال که با برخی از فواید قارچ آشنا شدیم بد نیست سری به روش‌های مختلف پخت آن بزنیم تا ببینیم کدام مورد بیشتر باب طبعمان است.

روش‌های طبخ قارچ

سرخ کردن

برای طبخ قارچ سرخ شده کافیست آنها را به هر شکلی که می‌خواهید (به طور مثال حلقه حلقه و یا ریز ریز) ببرید. قبل از قرار دادن قارچ‌ها در ماهیتابه فراموش نکنید که آن را به روغن آغشته کنید تا قارچ به کف آن نچسبد. پس از روغن ریختن در ماهیتابه حرارت را بالا ببرید و سپس قارچ‌ها را بدون اینکه روی همدیگر قرار بگیرند در کف ظرف بچینید. کمی منتظر بمانید تا یک سمت آنها قهوه‌ای شود و سپس آنها را به سمت دیگر برگردانید تا یکدست سرخ شوند. لازم به ذکر است که سرخ کردن قارچ سبب می‌شود بعضی از مواد مغذی آن مانند کربوهیدرات و آنتی اکسیدان از بین بروند امّا طعم خوشمزه قارچ سرخ شده باعث می‌شود بسیاری از این نکته چشم پوشی کنند.

سوخاری نمودن قارچ

نکته مهم در سوخاری کردن قارچ که نباید فراموش کنید این است که آنها را با آب نشویید. به جای آن، قارچ‌ها را با یک حوله خیس تمیز کرده و بخش‌های سیاه و تیره آن را با یک چاقو جدا کنید. قدم بعدی برای آماده سازی قارچ سوخاری کندن یک لایه نازک از پوست قارچ است تا مواد راحت تر به خورد آن بروند. سپس نوبت تهیه مخلوط طعم دهنده است. چند تخم مرغ را با پودر آویشن، نمک و زردچوبه ترکیب کنید و به قدری هم بزنید که مخلوط غلیظ بماند تا از روی بافت قارچ لیز نخورد. پس از آغشته کردن قارچ به این ترکیب، آن را داخل پودر سوخاری بغلتانید تا به خوبی با این مواد پوشانده شوند. قدم بعدی سرخ کردن قارچ بر روی شعله است. فراموش نکنید که شعله را زیاد نکنید زیرا حرارت بالا در زمان کوتاه باعث می‌شود که تنها لایه بیرونی قارچ پخته شود و درون آن خام باقی بماند.

کباب و یا گریل کردن قارچ

مهم‌ترین مرحله در کباب کردن قارچ، آغشته کردن آن به روغن است. بنابراین در ابتدای کار یک برس برداشته و ساقه و کلاهک آن را تا جایی که می‌توانید چرب کنید. این کار سبب می‌شود که قارچ‌ها درست کباب شده و به راحتی نسوزند. پیش از قرار دادن قارچ بر روی گریل، آن را روشن کنید تا کمی گرم شود و روی قارچ‌ها نیز نمک و فلفل بریزید. سپس قارچ‌ها را با فاصله از منبع حرارتی قرار دهید. به یاد داشته باشید که چرب کردن قارچ تنها مربوط به مرحله پیش از کباب کردن نیست. پس هر دو دقیقه یک بار قارچ را از روی منبع حرارتی بردارید و به روغن آغشته کنید که همواره چرب بماند. نیازی نیست که قارچ برای مدت زیادی روی حرارت باشد. تنها کافیست که هر طرف آن چند دقیقه گرمای شعله را به خود ببیند تا کبابی شده و آماده سرو کردن شود.

آب پز کردن قارچ

اگرچه گفته می‌شود که در پخت قارچ تا جایی که ممکن است باید از آب کمتری استفاده کرد امّا به هرحال آب پز کردن قارچ نیز یکی از روش‌های متداول مصرف آن است. دلیل اینکه پختن قارچ با آب توصیه نمی‌شود این است که مواد معدنی مهم آن مانند ویتامین و پروتئین با خیس شدن از آن خارج شده و قارچ خاصیت‌های خود را از دست می‌دهد. امّا آب پز کردن قارچ مزایایی نیز دارد. بطور مثال سبب می‌شود تا ماده گلوکان موجود در قارچ که از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری میکند افزایش یابد. در هر صورت، این نوع پخت ساده است. قارچ‌ها را به چند قسمت برش دهید. برش دادن قارچ سبب می‌شود که پخت آنها با سهولت بیشتری انجام شود. سپس آب را با نمک مخلوط کرده و بجوشانید و پس از مدتی قارچ‌ها را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا قارچ‌ها به مدت بیست دقیقه داخل آب و روی حرارت بمانند. سپس آنها را از آب خارج کرده و آبکش کنید.

نکات مهم در طبخ قارچ

  • سعی کنید در تمام مراحل پخت قارچ از آب کمی استفاده کنید زیرا این مایع به آسانی وارد بافت قارچ شده و طعم آن را تغییر می‌دهد.
  • در هیچ کدام از روش‌های مختلف پخت نباید قارچ زمان زیادی روی حرارت بماند زیرا این اتفاق سبب می‌شود تا همه مواد و املاح معدنی خود را از دست بدهد و خوردن آن فایده‌ای برای انسان نداشته باشد.
  • اگر می‌خواهید از تغییر رنگ قارچ در حین سرخ شدن جلوگیری کنید تنها کافیست که مقداری آب لیمو به آن اضافه کنید.
  • قارچ‌ها را تا زمانی که نمی‌خواهید استفاده و مصرف کنید با آب نشویید. شستن بی‌موقع قارچ سبب می‌شود که خیلی زودتر پلاسیده و غیرقابل خوردن شوند.

 

امید است این مطلب موفق شده باشد که مسیر شما برای پخت قارچ را هموارتر کند و سبب شود تا شما بیشتر به سراغ این ماده مقوی بروید تا بدنی سالم‌تر داشته باشید.

ارتباط با ما
رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا
تماس با ما:۰۲۱۵۲۶۰۲

نمادهای الکترونیک
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا می‌باشد.
طراحی شده باسایت‌ساز ویترین
سایت‌ساز ویترین